Sākums > Receptes > Konservējumi

Zupas "Borščs" sagatave ziemai bez pasterizēšanas

2005. gada 20. septembris
Foto: Shutterstock.com
Šie kreftīgā boršča sagatave garšo izcili - ziemā noderēs gan kā pamats sātīgai zupai, gan arī kā salāti, ko noēst, liekot uz maizes šķēles. Mēli var norīt, cik gardi!
Pagatavošana
60 min
1. Bietes nomizo, sarīvē uz rupjās rīves skaidiņās, sīpolus sagriež ripiņās, papriku sagriež kubiņos. Ķiplokus un zaļumus sakapā.
2. Katlā uzkarsē eļļu, vispirms liek cepties sīpolus, maisot sautē 3-4 minūtes, tad pievieno papriku, sīpolus un pārējās sastāvdaļas (izņemot etiķi) un sautē aptuveni 40-50 minūtes.
3. Tad pievieno etiķi, caur spiedi izspiestus ķiplokus un iemaisa. Karstu masu liek tīrās burkās, aizvāko, sasedz un atdzesē.
4. Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu