Sākums > Receptes > Zupas

Heka vai putasu zupa

2005. gada 17. septembris
Foto: Dace Miltiņa
Pagatavošana
1 min
1. zivi liek mazā ūdens daudzumā(lai zivs būtu apsegta),ieber mazliet sāli,vārīt 5-7min.(ilgāk nevajag-šķīdīs,būs grūti notīrīt zivi no asakām),tad caur sietu(šķidrumu nenolej),liek mazliet atdzesēt.otrā katlā ielej ūdeni pusi,vārīt,tad ieber notīrītas un sagrieztas šķēlītēs burkānus,vegetu pēc garšas,vārīt līdz burkāni gandrīz mīksti,tad ieber sagrieztus kubiciņos kartupeļus,ielej zivs buljonu,vārīt gatavu.zivi notīra no asakām,sapluinīt gabaliņos.pannā izkausē sviestu vai margarīnu,iebet smalki sagrieztus sīpolus,apcep kamēr sīpoli zeltaini,ieber zivi,apcep.tad ieber katlā,pavāra 2-3min.pagaršo,ja vajag,pievieno sāli vai vegetu.beigās uzkaisa sagrieztus zaļumus.galdā zupai pievieno krējumu.
Uz augšu