Ačgārnā ābolu kūka jeb apple crisp

3 1
Ačgārnā ābolu kūka jeb apple crisp
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 200 g brūnā cukura
  • 90 g miltu
  • 60 g auzu pārslu
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 100 g mīksta sviesta
  • 800 g skābu ābolu
  • Sviests formai
  • Saldais krējums

Pagatavošana

50 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni 170°C (ar ventilatoru, parasto apm. 190°C).
  2. Brūno cukuru, miltus, auzu pārslas, sviestu un kanēli sastrādā drumstalās. Varbūt vajadzēs vairāk auzu pārslas un miltus. Kanēlis pēc garšas.
  3. Ābolus nomizo, sagriež šķēlēs.
  4. Cepšanas formu ieziež ar sviestu, apakšā kārto ābolus, pa virsu sabirdina drumstalas. Cep apm. 30 min.
  5. Servē karstu ar saldējumu.
    Variants: var servēt ar putukrējumu.

    Lai labi garšo!
    Servē karstu ar saldējumu. 
Variants: var servēt ar putukrē...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize