Līdakas galvas un spuru zupa

3 1

Sastāvdaļas

  • Līdakas galva un spuras
  • 2 vidēji lieli burkāni
  • 5 - 6 vidēji lieli miltaini kartupeļi
  • 1 vidējs puravs
  • Dilles
  • Lauru lapas
  • Apaļie melnie pipari
  • Sāls
  • ½ paciņas sviests cepšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Līdakas galvu un spuras rīpīgi nomazgā ar aukstu ūdeni,liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni tā ,lai produkts būtu apņemts.
  2. Sāli,piparus un lauru lapas katra saimniece pieliks pēc sava prāta.
  3. Vāra, līdz redzams ,ka zivs galva ir mīksta.Vārīšanas procesā nedrīkst aizmirst noņemt putas.Kad buljons gatavs, to nokāš.
  4. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves,puravu sagriež ar visiem lakstiem diezdan sīki.
  5. Katliņā ieliek sviestu,izkausē un apcep burkānus un puravus ( nedrīkst piededzināt).
  6. Pēc tam pieliek palielos kubos sagrieztus kartupeļus,uzlej buljonu un vāra gatavu.
  7. Beigās pieliek sasmalcinātas dilles.
  8. Zupai jābūt tumīgai ,tāpēc jāizvēlas miltaini kartupeļi, bet, lai vārīšanās procesā tie pilnīgi neizšķīstu, jāgriež diezgan lielos kubos.
  9. Pēc ēdāja vēlēšanās zupu var "patreknināt" ar skābo krējumu.
  10. Labu veiksmi zvejnieku sievām un meitām!

Komentāri

oļegs 2015. gada 9. decembris 13:52
kruti

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas