Sākums > Receptes > Zupas

Līdakas galvas un spuru zupa

2005. gada 15. septembris
Foto: Anita Akmentiņa
Pagatavošana
1 min
1. Līdakas galvu un spuras rīpīgi nomazgā ar aukstu ūdeni,liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni tā ,lai produkts būtu apņemts.
2. Sāli,piparus un lauru lapas katra saimniece pieliks pēc sava prāta.
3. Vāra, līdz redzams ,ka zivs galva ir mīksta.Vārīšanas procesā nedrīkst aizmirst noņemt putas.Kad buljons gatavs, to nokāš.
4. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves,puravu sagriež ar visiem lakstiem diezdan sīki.
5. Katliņā ieliek sviestu,izkausē un apcep burkānus un puravus ( nedrīkst piededzināt).
6. Pēc tam pieliek palielos kubos sagrieztus kartupeļus,uzlej buljonu un vāra gatavu.
7. Beigās pieliek sasmalcinātas dilles.
8. Zupai jābūt tumīgai ,tāpēc jāizvēlas miltaini kartupeļi, bet, lai vārīšanās procesā tie pilnīgi neizšķīstu, jāgriež diezgan lielos kubos.
9. Pēc ēdāja vēlēšanās zupu var "patreknināt" ar skābo krējumu.
10. Labu veiksmi zvejnieku sievām un meitām!
Uz augšu