Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pipari krējuma mērcē

2005. gada 14. septembris
Foto: Kristīne Slavinska
Pagatavošana
1 min
1. Papriku izvēlas vienāda lieluma, nomazgā, sēklotni neņem ārā. Katliņā ielej eļļu un uzkarsē. Liek papriku un apcep lielā eļļas daudzumā 3 minūtes no katras puses.
2. Gatavo papriku liek katliņā. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina, apcep, līdz tie kļūst zeltaini. Tomātiem noņem miziņu, liek pie sīpoliem . Uzliek vāku un sautē, laiku pa laikam apmaisot, līdz tomāti izšķīduši. Pievieno skābo krējumu, sāli, piparus un sasmalcinātus zaļumus. Iegūto mērci lej katliņā pie paprikas. Liek uz lēnas uguns un sautē 30 minūtes.
3. Papriku kārto uz šķivja, pārlej ar mērci. Piparus ēd ar visu sēklotni.
Uz augšu