Gulašzupa uz ugunskura

4 1

Sastāvdaļas

  • Uz 10 porc. visas proporcijas ir aptuvenas, saspringt nevajag! Ja ir laika trūkums var asasteigt, bet n savas pieredzes saku ka ātrāk par 3 stundām man nekad nav sanācis
  • Tātad dabonam, nopērkam vai vienkārši ņemam
  • 1 kg labas liellopu gaļas
  • 300 -500 gr sīpolu
  • 1 kg kartupeļu
  • 1 kg tomāti
  • 1 kg dažādu krāsu paprikas
  • 1 gb asais piparinš
  • Zaļumi
  • Augu eļļa
  • 1 pac gatavās garšvielas gulašam (nopērkama visos veikalos)
  • 1 pudele baltā SAUSĀ! vīna (pērku vislētāko)
  • Sāls
  • Milti
  • Ūdens
  • Baltmaize
  • Malka
  • Katls ar vāku apm. 10-12 litri

Pagatavošana

90 min.
  1. Nu tad sāksim!
  2. Parasti gatavoju ārā uz ugunskura dārza tusiņos. Šī zupa ir laba alternatīva šašlikiem un desiņām, taču gatavošanas laiks ir krietni ilgāks. Recepte ir noskatīta Ungārijā un aprobēta Latvijas apstākļiem un vēderiem. Visos pasākumos man ir palīgi, tāpēc arī piekrītu gatavot.
  3. Sāksim ar gaļas griešanu. Zagriežam ll.gaļu tik lielos gabaliņos, lai tie pēc sagatavošanas viegli ietilptu ēdamkarotē un būtu 1 kumosa lielumā. Liekam tos katlā ar nelielu eļļas daudzumu un kārtīgi apcepam pa brīdim pamaisot, kāmēr parādās brunumiņš.
  4. Nākošie sīpoli. Tos griež palielos gabalos. Galvenais lai tie izjuktu cepot. Visus uzreiz pieliek pie gaļas un apber ar gulaša garšvielas paciņu. Cep pa laikam apmaisot tik ilgi kāmer sīpoli paliek caurspīdīgi.
  5. Kad pabeigts apcepšanas process pielej daudz (!) ūdeni. Pagaida kad uzvārās un pieleik sagriezto (kā gaļu) papriku. pavāra uz mazas uguns kādu laiciņu.
  6. Atkal pielej ūdeni un pieliek sagrieztus tomātus, sāli un aso pipariņu. Ik pa laikam pamaisa un uzmana lai nebūtu pamaz ūdens. Ūdenim jābūt tik daudz, lai visas sastāvdaļas brīvi peldētu.
  7. Kad tomāti ir galīgi savarījušies un ir izjukuši atkal pārbauda ūdens daudzumu, papildina un pieliek notīrītus un sagrieztus kartupeļus. Vāra līdz kartupeļi ir gandrīz gatavi. Pēc brīža iebiezina zupu ar miltiem.
  8. Pielej visu vīna pudeli, pamaisa pavāra lidz kartupeļu gatavībai un ņem nost no uguns.
  9. patur zem vāka kādas 10-20 min un var pasniegt.
  10. Sagriež baltmaizi lielos gabalos.
  11. sagriež zaļumus un liek klāt katram atsevišķi
  12. Ēdot zupu, salauž maizi sīkākos gabaliņos un iemet savā šķivī. Apmaisa ēd un slavē Eduardonkuli par lielisko recepti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas