Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ar mandelēm un sausiņiem pildīts lasis

2005. gada 13. septembris
Foto: Inese Putniece
Pagatavošana
1 min
1. Sasmalcina apgrauzdētas manedeles un ciabatta sausiņus (tos jāpagatavo pašam no tumšās itālu maizes ciabatta bez piedevām). Klāt pievieno citrona sulu, sakāpatas piparmētras un ķiploku, svaigi maltus piparus. Ar sāli nedaudz apkaisa abas fileju puses.
2. Uz ietaukotas veidnes liek filejas gabalu ar ādu uz leju. Virsū pilda iegūto masu. Virsū - otru filejas pusi, lai veidojas kā vesela zivs. Pārliek ar bekona šķēlītēm, lai visas virsma nosegta. Vēlams šo skaistuli apsiet, lai pildījums nekrīt ārā, kad zivs gatavojas.
3. Cep apm 200 grādos, kamēr gatava (atkarībā no zivs lieluma, bet ne ilgāk kā stundu).
4. Pasniedz ar zaļajiem lapu salātiem un sarkano sīpolu gredzeniem, kas pārlieti ar franču sinepju, ķiploku, olīveļļas un balzamiko etiķa mērci.
Uz augšu