Svaigu dārzeņu salāti 2

5 1

Sastāvdaļas

  • 50 g burkānu
  • 50 g ziedkāpostu
  • 30 g selerijas
  • 50 g konservētu zaļo zirnīšu
  • 150 g gaļas (liellopa vai vistas) buljona
  • 8 g želatīna
  • Citrona sula vai citronskābe
  • Selerijas zaļumi

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītus burkānus, ziedkāpostus un selerijas sakni sālā ūdenī vāra mīkstus. Burkānus ar sakņu nazi sagriež iegarenos gabaliņos, selerijas sakni kubiņos, ziedkāpostus sadala mazos gabaliņos. Buljonam pievieno citrona sulu pēc garšas, uzbriedinātu želatīnu un karsē kamēr želatīns izkūst. Apaļās veidnītēs ielej gaļas buljona želeju (0,5 cm biezā kārtā) un sarecina. Virsū liek zirnīšus un pārējos dārzeņus. Pārlej auksto buljona želeju, sarecina. Sarecējušu no veidnītēm izgāž uz piemērota lieluma šķīvīšiem. Klāt pieliek seleriju lapiņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas