Sākums > Receptes > Konservējumi

Zaļo tomātu,kabaču un patisonu sautējums ziemai

2005. gada 9. septembris
Foto: Anita Akmentiņa
Pagatavošana
1 min
1. Sautējumam jāizvēlas nepārauguši kabači un patisoni, tā lai nebūtu jāmizo un jāizņem sēklotne.
2. Zaļos tomātus,kabačus un patisonus sagriež nelielos gabaliņos.
3. Sīpolus sagriež parupjos gabaliņos un eļļā nedaudz apcep,tā, lai būtu caurspīdīgi.
4. Katlā ielej ūdeni,pieliek sāli,cukuru uzkarsē līdz sāls un cukurs izkūst , pievieno sagrieztos dārzeņus un eļļā apceptos sīpolus .Sākumā jāpavāra uz diezgan lielas uguns,protams maisot, bet,kad no dārzeņiem ir pietiekami atdalījies šķidrums,vāra uz mazākas uguns. Dārzeņi jāvāra tikmēr,kamēr ir izšķīduši. Tas nebūs īpaši ilgi,jo kabači un patisoni nav pārauguši.( kabaču miziņa neizšķīdīs,bet būs mīksta) Tad pievieno tomātu pastu,baziliku un papriku. Vēl pavāra 10 minūtes un pašās beigās pielej etiķi.Gan sāli ,gan etiķi katra saimniece var likt arī pēc savas garšas izjūtas.
5. Karstu pilda labi izkarsētās burkās un aizvāko.
6. Šim sautējumam ir plašs pielietojums - tāpat
7. " pliks"labi garšo pie sviestmaizes vai kā piedeva pie otrajiem ēdieniem .Bez tam var likt kā piedevu pie zupām ( būs pikantākas un tumīgākas ).
Uz augšu