Sēņu marinēšana

3 1

Sastāvdaļas

  • 400 ml ūdens
  • Nepilna t.k. sāls
  • 6 graudud piparu
  • 3 lauru lapas
  • 3 gab. kanēļa mizas
  • 3 krustnagliņas
  • 80 ml 8% etiķa

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītas sēnes vāra sālsūdenī 2 ē.k. uz litru ūdens.Kad sēnes gatavas, tās uzliek uz sieta, ļauj notecēt ūdenim. Tad sēnes saliek burkās un uzlej iepriekš sagatavotu, atdzesētu marinādi. Traukā ielej 400 ml ūdens, pievieno visas garšvielas, vāra uz lēnas uguns 15 min, nedaudz atdzesē un pielej 80 ml etiķa.Burkas ar sēnēm var arī sterilizēt.

Komentāri

Raimis 2010. gada 11. septembris 20:36
Recepte laba bet etiķi vajag mazak kadus 60ml un būs ok! http://www.xoxma.lv
ance 2010. gada 10. septembris 10:12
Cik gadā nomiruši ar botulismu????
Neatceros,ka būtu ko tādu dzirdējusi,lasījusi.
Pareizi viss rakstīts,taču reāli tik briesmīgi nav.Savus sēņu konservus izēdinu:))laicīgi,vienmēr paturot prātā šo saslimšanu.
inese 2010. gada 8. septembris 10:37
tad jau nekas nav jādzesē,pa taisno karstas burciņas katlā iekšā un sterilizēt ,un receptē nav norādīts cik kg sēnēm vai burku litriem marinādes daudzums domāts?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi