Ķirbju torte

2005. gada 5. septembris
Foto: laurita
Pagatavošana
1 min
1. Mīklai margarīnu saputo ar cukuru, sāli, miltiem un patur 1 stundu vēsumā.
2. Ķirbi nomizo, sagriež 1 cm biezās šķēlēs un cepeškrāsnī mērenā siltumā cep 1 stundu, pēc tam izrīvē caur sietu (iznāk 1 glāze ķirbju masas). Cukuru saputo ar olu dzeltenumiem, pievieno garšvielas, konjaku, krējumu, ķirbju masu un beigās iecilā saputotu olu baltumu.
3. Mīklu izveltnē apm. 0,5 cm biezumā, liek pannā tā, lai pannas malas būtu pārklātas ar mīklu, pilda ar ķirbju masu. Cep cepeškrāsnī - pirmās 10 min. stiprā karstumā, tad temperatūru samazina un cep vēl 30 minūtes.
Uz augšu