Dzērveņu kūka ar kanēli

3 1
Dzērveņu kūka ar kanēli
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Ogu masai:
  • 50 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 2 šķipsna/s kanēļa
  • 1 ēd. k. rīvētu citrona vai apelsīna miziņu
  • 1/2 glāze/s dzērveņu
  • 2 ēd. k. cukura
  • Mīklai:
  • 1 glāze/s miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 glāze/s cukura
  • 100 g sviesta
  • 1/2 glāze/s piena
  • 1 ola
  • Vaniļa

Pagatavošana

60 min.
  1. Sviestu, cukuru un garšvielas samaisa un liek labi ietaukotā veidnē. Dzērvenes samaisa ar cukuru, pārber maisījumam pannā.
  2. Miltus izsijā.
  3. Mīkstu taukvielu, pienu un garšvielas labi sakuļ līdz izveidojas viendabīga masā, pievieno olu, miltus un vēl kuļ. Iemaisa cepamo pulveri un mīklu pārlej pannā sagatavotajām dzērvenēm.
  4. Veidni liek sakarsētā krāsnī un cep apm. 30-35 min. Izņemto kēksu no veidnes tūlīt izgāž. Tas pārtecēs ar pamatā izkusušo slāni. Ja kēksu atstāj veidnē atdzist, apakšā izveidosies karamele un izgāšana būs apgrūtināta.

    Lai labi garšo!
    Veidni liek sakarsētā krāsnī un cep apm. 30-35 min. Izņemto...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize