Drupaču pīrāgs

2005. gada 2. septembris
Foto: Anita Vasariņa
Pagatavošana
120 min
1. Mīklai: saputo margarīnu ar cukuru, pieliek miltus un zodā visu samaisa. Pagatavo līdzīgi smilšu mīklai. Liek mīklu ledusskapī vismaz uz 30 min.
2. Pildījumam: samaļ biezpienu, biespienam pieliek vanilīnu, sarīvētus ābolus un krējumu, beigās iecilā labi saputotās olas ar cukuru. Ābolus sarīvē uz sakņu rīves.
3. Atzisuso mīklu sadala uz pusēm un vienu daļu sarīvē uz paplātes (uz kuras ceps) ar sakņu rīvi. Ar dakšu izlīdzina lai mīkla ir vienmērīgi pa visu paplāti. Pa virsu mīklai pārlej biezpiena masu un pa virsu sarīvē otru daļu mīklas. Cep cepeskrāsnī līdz paliek dzelten brūna. Cep 200 C apmēram 20-25 min.
Uz augšu