Cita ābolkūka

3 1

Sastāvdaļas

  • Virsiņai
  • 6 saldskābi āboli, cukurs, skābs krējums
  • Pārējās sastāvdaļas skatīt pie pagatavošanas

Pagatavošana

1 min.
  1. Vispirms sāk sagatavot virsiņu. Ābolus sagriež šķēlītēs, sajauc ar cukuru un atstāj.
  2. 100 g sviesta sakuļ ar 1 glāzi cukura. Sakuļ 3 olu dzeltenumus, pakāpeniski pievieno sviestam un sakuļ. Tad pievieno 3 - 5 ēdamkarotes skāba krējuma un sakuļ. Pēc tam pievieno 1 tējkaroti sodas vai 1 paciņu cepamā pulvera un 2 glāzes miltu un kārtīgi izmaisa. Masai jābūt stingrai. Olu baltumus saputo un iecilā mīklā, pievieno vaniļcukuru un vēlreiz kārtīgi samaisa. Mīklu lej ar sviestu ieziestā un miltiem izkaisītā pannā. Pārliek ar ābolu šķēlītēm. Skābo krējumu sajauc ar sīrupu, kas radies no āboliem un cukura, pārlej ābolu šķēlītēm. Cep apmēram 40 min.

Komentāri

Evita 2013. gada 16. septembris 21:18
Man sanāca pārāk sausa
Marina 2013. gada 2. augusts 17:55
Dievīga kūka!!! Iesaku!!
m. 2009. gada 30. augusts 17:37
ĻOTI LABA!!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes