Eleganta muligatawny zupa

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 litri ūdens
  • 6 glāzes vistas buljona
  • 2 mizoti un ¡ķēlēs sagriezti kartupeļi
  • 2 mizoti un ¡ķēlēs sagriezti burkāni
  • 2 sakapāti selerija kāti
  • 2 glāzes mizota un sakapāta baklažāna
  • 1 sakapāts vidēji oiels īpols
  • 1 glāze saldētas saldās kukurūzas
  • 2 /3 glāzes kapātas grilētas sarkanās paprikas (no bundžiņas)
  • ½ glāze tomātu mērces
  • ½ glāze nolobītu pistāciju
  • ½ glāze apceptu Indijas riekstu
  • ½ glāze kapātu pētersīļu
  • ¼ glāze svaigi spiestas citronu sulas
  • ¼ glāze sviesta
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • ½ tējkarote kerija pulvera (curry powder)
  • ½ tējkarote maltu piparu
  • ¼ tējkarote malta timiāna
  • 1 lauru lapa
  • Mazliet marjorāna
  • Mazliet muskatrieksta

Pagatavošana

1 min.
  1. Piezīmes par sastāvdaļām: Grilētu sarkano papriku stikla burkās esmu redzējis, nedrīkstu teikt -- kur, bet tur tā ir. Marjorāns varētu būt pagrūti meklējams, ja nu specializētos gar¡vielu veikalos. Bez tā var iztikt.
  2. Zupa ir pati vienkār¡ība:
  3. Saliec visu katlā un uzliec to uz augstas liesmas. Ik pa brīdim maisot, ļauj zupai uzvārīties. Tad samazini liesmu un ļauj tai lēni, lēni vārīties -- četras vai pat piecas stundas (!!!). Tās masa būs samazinājusies par pusi, tā būs bieza un brūnīgsnēja un ļoti, ļoti, ļoti gar¡īga. Pirmo pāris stundu laikā ik pa laikam zupu apmaisi, bet pēdējās stundas laikā -- mazāk. Pasniedz galdā karstu.

Komentāri

Ieva 2009. gada 27. novembris 21:14
Paldies! Jau sen gribēju šo zupu izmēģināt un beidzot man uzradās brīvas 5 stundas :) Tāpēc, nenocietusies sagaidīt atbildi, jau sāku vārīt... Jau smaržo labi un ap pusnakti būs gatavs!!!
Kārlis Streips 2009. gada 27. novembris 19:37
Vismaz manā datorā tagad rādās viss pēc kārtas.
Ieva 2009. gada 27. novembris 17:56
Hmmm, sabiedēja mani tā saruna starp Jums un administratoru-pavāriņu... Vai tagad šai zupai ir lasāmas visas sastāvdaļas, vai nekas netrūkst?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas