Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Bbq liellopa gaļas sendviči

2005. gada 31. augusts
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
1 min
1. Piezīmes par sastāvdaļām: šķidrie dūmi (Liquid Smoke) pērkami pudelītēs, paskaties specializētajos garšvielu veikalos. Tur atradīsi arī kuminu (cumin -- to izmanto daudzos Āzijas un Meksikāņu ēdienos -- Tu tam atradīsi arī citu pielietojumu). Brūnais cukurs pērkams labākajos pārtikas veikalos.
2. Sakarsē plīti līdz 220 grādiem.
3. Samaisi kopā sāli, papriku, ķiploku pulveri un sausās sinepes.
4. Ieliec gaļas gabalu dziļā cepešpannā. Ar virtuves birstīti, pārbirstē tam pāri šķidros dūmus. Uzber garšvielas un uzliec tās uz gaļas ar birstīti vai arī ar rokām. Uzliec vāku pannai un cep trīs stundas, līdz gaļu viegli sadriskāt ar divām dakšiņām. Izņem gaļu no pannas un raupji sadriskā to.
5. Kamēr gaļa cepas, pagatavo BBQ mērci. Ieliec eļļu pannā, pieliec sīpolus, ķiplokus, kuminu un piparus. Uz vidēji augstas liesmas cep un maisi 5 minūtes vai līdz brīdim, kad sīpoli ir gaiši brūni. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, samazini liesmu, un ļauj lēni vārīties, bieži vien maisot. Vāri 10 minūtes, vai arī līdz brīdim, kad mērce mazliet pabiezējusi.
6. Sagriez bulciņas uz pusēm. Ja vēlies, apgrauzdē tās. Uz vienas buciņas puses uzliec pāris ēdamkarošu mērces (ja tā atdzisusi, uz lēnas uguns uzsildi to). Tad uzliec kārtīgu porciju gaļas un atkal pārlej ar mērci. Uzliec otru bulciņas pusi uz gaļas. Voila!
7. Ļoti, ļoti garšīgi pie BBQ liellopu gaļas sendvičiem ir mani superīgie kāpostu salāti, arī šī recepte meklējama www.receptes.lv
Uz augšu