Skampi garneles

4 1

Sastāvdaļas

  • 600 grami jēlu lielo (royal) garneļu savās čaulās
  • 1 glāze olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes kapātu pētersīļu
  • 3 ēdamkarotes augļaina baltvīna
  • 2 saspiestas ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote sāls
  • ¼ tējkarote piparu

Pagatavošana

180 min.
  1. Nomizo garneles, bet atstāj asti. Noskalo vēsā ūdenī, un tad ar papīra dvieļiem mazliet tās nosusini un ieliec bļodā. Saliec visas pārējās sastāvdaļas citā bļodā, labi samaisi un pārlej garnelēm. Labi samaisi un saldē ledusskapī vismaz divas, vēlams trīs stundas, ik pa brīdim atkal pārlejot garneles ar marinādi.
  2. Iekarsē plīts grilu (to, kas ir uz plīts "griestiem"). Grilla pannu pārklāj ar foliju. Uzliec garneles un pārlej pāri marinādi. Novieto grila pannu apmēram 13 cm no paša grila un ļauj cepties 3-5 minūtes katrā pusē, ik pa brīdim atkal aplejot garneles ar marinādi.
  3. Pasniedz galdā karstas. Laba uzkoda itāļu virtuves mielastam!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas