Franču lapu salāti

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 sauja svaigu lapau salātu
  • 1 liels sīpols
  • Salātu mērcei pēc garšas
  • Maigas sinepes
  • Ķiploks
  • Piparmētru laps
  • Sāls
  • Pipari
  • Elļa
  • Etiķis

Pagatavošana

1 min.
  1. Lapu salātu sagriež lielos gabalos.
  2. Atsevišķā traukā sīpolu sagriež vienādos gredzenos, apkaisa ar sāli un apsmidzina ar etiķi. Atstāj, lai savelkas.
  3. Tikmēr gatavo mērci salātiem: sinepes sajauc ar smalki sagrieztu vai izspiestu ķiploku, smalki sagrieztām svaigām piparmētras lapiņām, sāli, pipariem. Lēni maisot pielej eļļu. Atļauj, lai "nogatavojas".
  4. Sīpolu gredzenus izņem no radušās sulas, pieliek salātiem. Notecējušo sīpolu-etiķa sulu piepilina mērcei un vēlreiz izjauc.
  5. Mērci pārlej salātiem, sīpolu gredzeniem un uzmanīgi izmaisa, lai gredzeni neizjuktu un salāti nesašpiestos. zmanīgi maisīt vieglāk ir ar rokām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti