Ungāru langoši

2005. gada 26. augusts
Foto: Jolanta Mediņa
Pagatavošana
60 min
1. 0,5 glāzē silta ūdens uzraudzē raugu.
2. 0,5 litros silta ūdens iemaisa miltus, tā lai izveidojas pabieza putriņa, pieliek sāli, un uzraudzēto raugu. Atstāj apmēram uz pusi stundas lai uzrūgst.
3. Kartupeļus sarīvē uz sakņu rīves vai vēl siltus saberž biezenī.
4. Kad mīkla uzrūgusi, tad tai pievieno kartupeļus un ķimenes.
5. Cep sakarsētā eļļā garenas pabiezas pankūkas.
6. Pie pankūkām vislabāk garšo parastais skābais krējums, vai krējuma gurķu mērce. Ieteicams ēst kamēr vēl siltas ar kraukšķīgām malām.
Uz augšu