Ābolu kronīši

2005. gada 25. augusts
Foto: Baiba Kurzemniece
Pagatavošana
1 min
1. Vispirms olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, krējumu un daļu piena.
2. Pievieno izsijātus miltus un veido vienmērīgu mīklu.
3. Pievieno atlikušo pienu, samaisa un atstāj 30 min. ,lai uzbriest.
4. Nomizo ābolus, izņem srdi, sagriež apmēram ½ cm biezās ripās un pārkaisa ar cukuru.
5. Uzbriedušai mīklai pievieno stingrās putās saputotu olas baltumu.
6. Sagatavotā mīklā iemērc uz dakšiņas uzdurtas ābolu ripiņas, liek sakarsētos taukos un cep dzelteni brūnas.
7. Pārkaisa ar pūdercukuru.
8. Ābolu kronīšus pasniedz siltus ar pienu.
Uz augšu