Aknu pastēte ikdienai vai svētku galdam

4 1

Sastāvdaļas

  • Aknas 800-1kg
  • Speķis 200gr
  • Sīpols
  • Burkāni
  • Lauru lapa
  • Melnie pipari
  • Sāls
  • Ūdens
  • Dažas daiviņas ķiploki

Pagatavošana

1 min.
  1. katlā uzvāra ūdeni,ieber kubiņos sagrieztas aknas,speķi,sagrieztus lielos gabalos burkānus,sīpolus,lauru lapu,melnos piparus,sāli.vāra līdz aknas mīkstas,griežot ar nazi -iekšā nav sarkana.tad izkāš visus biezumus(ūdeni nelej ārā).aknas,speķi,burkānus samaļ caur gaļas mašīnu 2reizes.liek citā katlā,vārot maisa,pievieno mazliet šķidrumu,kurā iepriekš vārītas aknas.ķiplokus spiež caur spiedi-iekšā pastētē,maisa,ja nepieciešams,pēc garšas pievieno vegetu.pilda mazās bļodiņās,liek atdzesēt.
  2. p.s.svētku galdam var pievienot iekšā sagrieztas kūpinātas gaļas.burkānus var nepievienot,ja nevēlas.pāri palikušo buljonu var izmantot mērcei vai zupai,vai atdzesētu pildīt trauciņos ,likt saldētavā .

Komentāri

Aleksandrs Lārmanis 2013. gada 12. janvāris 12:13
Łoti laba recepte. Ikdienas maizītes sanāca izcilas.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni