Mandeļu kūka toska

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 personām
  • 100 g margarīna vai sviesta
  • 1.5 dl cukura
  • 2 olas
  • 8 dl kviešu miltu
  • 3 tējk.cepamā pulvera
  • 4 dl piena
  • Mandeļu glazūrai
  • 100 g margarīna vai sviesta
  • 40 g sasmalcinātu mandeļu
  • 2 dl auzu pārslu
  • 2 dl cukura
  • 2 ēd.k. piena
  • 1 ēd.k. vaniļas cukura
  • Pildijums
  • 2 dl vaniļas krēma pulvera
  • 2 dl saldā krējuma
  • 1 citrona norīvēta miziņa

Pagatavošana

45 min.
  1. Sviestu un cukuru saputo. Pievieno olas. Pakāpeniski pielej pienu un ar cepamo pulveri sajauktus miltus.
  2. Uzklāj uz plāts cepamo papīru, tad vienmērīgā kartā uzliek sagatavoto mīklu.
  3. Izkausē sviestu glazūrai un sajauc ar pārējām sastāvdaļām. Iegūto masu uzklāj uz mīklas.
  4. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 225 °C apm. 20 min.
  5. Sagatavoto vaniļas krēmu pēc pamācības uz iepakojuma.
  6. Krēmu atdzesē. Stingri saputo saldo krējumu un sajauc ar vaniļas krēmu. Pieliek sarīvētu sarīvētu citrona miziņu.
  7. Izcepto kūku sadala divās daļās. Apakšējo kārtu noklāj ar sagatavoto krēmu, bet augšējo uzliek tai pāri. Sagriež 8 gabaliņos

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize