Sākums > Receptes > Konservējumi

Slinkā skopuļa ievārījums-āboli-jāņogas

2005. gada 23. augusts
Foto: Māra Brence
Pagatavošana
1 min
1. Salasu ābolus - ( to pašlaik ir tik daudz un visus neapēdīsi) , nomazgāju, izņemu serdes , nemizoju , sagriežu gabaliņos
2. Salasu kādu sauju jāņogas ( tās būs brūkleņu aizvietotājas)
3. Katlā ieleju nedaudz ūdeni, ieberu ābolus un jāņogas, vāru un reizēm pamaisu kamēr āboli pajūk.
4. Pielieku cukuru pēc garšas, pavāru- nedaudz
5. Zapti ½ burciņās nokarsēju 90 grādos 15 min.Katrā burciņā ielieku kādus jāņogu ķekarus.
6. Slinkums izpaužas ābolu nemizošanā un neiešanā uz mežu pēc brūklenēm
7. Skopums- cukura taupībā un visu ābolīšu izmantošanā.
8. Ievārījums skaists, garšīgs un tāds, ko var ēst daudz un bez kā!
Uz augšu