Aknu mērce

3 1
Aknu mērce
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 500 g aknu
  • 1 liels sīpols
  • 1-2 ēd. k. miltu
  • 250 ml piena
  • 100 ml ūdens
  • 3-4 ēd. k. skābā krējums
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

35 min.
  1. Aknas sagriež vidēja izmēra gabaliņos (var šaurās strēmelītēs), liek pannā, sakarsētās taukvielās cepties. Pievieno sāli un piparus.
  2. Tad pievieno sagrieztus sīpolus, turpina cept, līdz sīpoli gatavi.
  3. Pievieno miltus, cepot maisa, lai milti būtu viscaur ar eļļu, vēl mazliet apcep, tad uzlej pienu un ūdeni(ūdeni mazāk nekā piens), visu kārtīgi izmaisa.
  4. Beigās pievieno krējumu, maisa, līdz sabiezē. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus.

    Labu apetīti!
    Beigās pievieno krējumu, maisa, līdz sabiezē. Pagaršo, ja ne...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Oskars Kursitis 23. aprīlis 18:30
Es ienācu paskatīties vai pareizi atceros kā taisa vienkāršu aknu mērci.
Ko arī atradu. Taču zinātkāres vadīts nolēmu paskatīties ko citi saka. Un nolēmu pateikt lielu paldies Dacei par foršu recepti.
Jo no pirmajiem trīs "Šefpavāru" komentāriem es sapratu cik stiprai jābūt Dacei lai dalītos ar recepti un neņemt vērā citu viedokļus.
Atgadījums citiem. Arī ūdeni cilvēki vāra katrs pa savam.
Vilnis Salzemnieks 2017. gada 30. augusts 19:22
Viss būtu labi, tikai viens bet, eļļas vietā aknām lietot labāk sviestu un pat nežēlot. Vispār pārāk daudz lietojam eļļu bez domāšanas. Saldais vai skābāis krējums, gaumes jautājums. Abi labi. Bet par vegetām un buljona kubiņiem labāk būtu kaunējušies runāt.
Daniela Supere 2016. gada 20. oktobris 14:22
Haha! Nu vegetā tik tiešām nav nekā veselīga, bet atļaušos piebilst, ka pavāri arī sāli lieto un dažādus garšas pastiprinātājus(ne tos veselīgākos), tā, diemžēl, ir daudzviet, arī labos restorānos, uzskatu. Ja gribam veselīgi, tad jāmeklē pašiem alternatīvas un ēst vajadzētu tikai pašgatavoto savādāk, nedod Dievs, saindēsieties! Pirms izsakāt pretīgus komentārus par citiem, parūpējaties par sevi. Uzskatu, ka savs viedoklis ir jāpasniedz pieklājīgāk!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni