Ceptas jaunlopa aknas ar speķi

4 1

Sastāvdaļas

  • 150 gr caurauguša speķa
  • 500 gr šķēlēs sagrieztu jaunlopa aknu
  • 1 -2 ēd. k. margarīna vai sviesta
  • ½ tējk. sāls
  • ¼ tējk. melno vai balto piparu
  • 100 gr skāba krējuma
  • 1 -2 ēd. k. rīvētu mārrutku

Pagatavošana

15 min.
  1. Sakarsētā pannā cep speķa šķēles,līdz tās
  2. kļūst kraukšķīgas.Notecina uz saimniecības
  3. papīra.
  4. Aknas cep pannā sakarsētās taukvielās
  5. 2-3 min. no katras puses.Apkaisa ar sāli
  6. un pipariem.Gatavas aknas no iekšpuses
  7. ir nedaudz iesārtas.Ja vajadzīgs cepšanas
  8. laiku var pagarināt.
  9. Gatavas aknas liek servējamā traukā vai
  10. tieši uz šķīvjiem.Rotā ar kraukšķīgām speķa
  11. šķēlītēm,skābā krējuma un mārrutku maisī-
  12. jumu.Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un
  13. brokoļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni