Liellopa gaļas veltnīši

5 1
Liellopa gaļas veltnīši
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 500 g svaiga, šķēlēs sagriezta liellopa šķiņķa (fileja)
  • 1 sīpols
  • 2 ēd. k. franču vai krievu sinepju
  • 2 tējk. rīvētu mārrutku
  • 1 ēd. k. kaperu
  • 2 ēd. k. margarīna vai sviesta
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. melno piparu

Pagatavošana

45 min.
  1. Gaļas šķēles liek uz dēlīša, gaļas āmurīti viegli izdauza.
  2. Nomizo un sasmalcina sīpolu.
  3. Sīpolam pievieno sinepes, mārrutkus, sasmalcinātus kaperus.
  4. Liek uz gaļas šķēlēm. Satin veltnīšus un sastiprina ar koka irbulīšiem vai notin ar pārtikas diegu.
  5. Veltnīšus cep pannā sakarsētās taukvielās smuki brūnus no visām pusēm 2-3 min. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
  6. Pēc tam liek katlā nelielā ūdens daudzumā un sutina 10-15 min. Ja tie nekļūst patīkami mīksti, sutina ilgāk. Ūdeni, kurā sutināja var pasniegt kā mērci.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni