Sākums > Receptes > Zupas

Garneļu biezzupa

2005. gada 16. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Garneles atkausē un noloba. Čaulas rūpīgi noskalo aukstā ūdenī. Labi notecina. Katliņā izkausē taukvielas. Pievieno garneļu čaulas un uz lēnas uguns nedaudz apviļā karstajos taukos. Dārzeņus noskalo un sagriež gabaliņos. Dilles un dārzeņus pieliek garneļu čaulām. uzsijā miltus. Nepārtraukti maisot, pievieno ūdeni un buljona kubiņus. Vāra 15-20 min. Buljonu izkāš. Traukā sakuļ saldo krējumu ar olu dzeltenumiem. Buljonu nepārtraukti putojot, pievieno krējuma un olu kultenim. Zupu lej atpakaļ katliņā. Zupas šķīvjos liek nolobītas garneles un sasmalcinātas dilles. Virsū lej krēmzupu un pasniedz galdā.
Uz augšu