Ķiploku zupa

4 1

Sastāvdaļas

  • 250 g ķiploku
  • 1 l ūdens
  • 3 -4 ēdamk. tauku
  • 1 ola
  • 1 ēdamk. Etiķa
  • 1 timiāna zariņš vai kaltēs timiāns
  • 200 g maizes (var variēt gan baltmaizi, gan rupjmaizi)
  • Sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sīki sakapātus ķiplokus apcep taukos līdz tie kļūst zeltaini. Katlā lej ūdeni, pievieno ķiplokus, sāli, piparus un vāra 10 min. Iegūto buljonu izkāš un uzvāra. Ātri maisot, pievieno olas baltumu. Dzeltenumu samaisa ar etiķi un 3 ēdamk. ķiploku buljona un arī lej katlā, pēc tam ātri noņem no uguns. Maizi sagriež vidēja izmēra gabalos, liek dziļos šķīvjos un pārlej ar ķiploku buljonu. Pasniedz tūlīt pēc pagatavošanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas