Rīsi ar vistu un vīnogām

3 1

Sastāvdaļas

  • 250 g vistas filejas
  • 100 ml vistas buljona
  • 100 g vīnogu bez kauliņiem
  • 70 g rīsu
  • 2 ēdamk. augu eļļas
  • 2 lociņi ar visiem sīpoliem
  • Svaigs ingvers (apm. valrieksta lielumā)
  • 1 ēdamk. timiāna
  • 2 ēdamk. salda sarkanvīna
  • Etiķis
  • Sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

30 min.
  1. Rīsus vāra vistas buljonā, kam uz ½ pieliets ūdens. Lociņus, sīpolus sīki sagriež, ingveru sakapā un visu apcep 1 ēdamk. augu eļļas. Pievieno ½ tējk. timiāna un apbrūnina. Vistas fileju sagriež strēmelītēs, apsāla, sapiparo un apcep (apm. 5 min.) atlikušajā eļļā, pievieno atlikušo timiānu, mazliet buljona, vīnu, etiķi un uzvāra. Vīnogas pārgriež uz pusēm un samaisa ar rīsiem. Uz šķīvja kārto rīsus, tad vistu un pārlej ar šķidrumu, kurā gatavojās vista.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni