Riekstu torte

2005. gada 15. augusts
Foto: Dace Miltiņa
Pagatavošana
160 min
1. sviestu sajauc ar cukuru,sāli,olu.pieber klāt miltus un samīca.izveido klaipiņu,ietin folijā vai cepampapīrā un uz 1-2st.ieliek ledusskapī.tad 2/3 no mīklas liek biezā kārtā ietaukotā tortes formā,gar malām veido nelielu valnīti.pildījumam katliņā izkausē sviestu,pakāpeniski ber klāt cukuru,pamatīgi maisot,līdz tas karamelizējas gaiši brūns.pieber riekstus,tūlīt pielej krējumu un ātri uzvāra.atdzesētu ziež uz mīklas pamatnes.palikušo mīklu izveltnē un liek virsū riekstu pildījumam.malas apziež ar sakultu oldzeltenumu un abas mīklas kārtas gar malām cieši saspiež kopā.pārziež virsu ar oldzeltenumu.sadursta ar dakšiņu un cep 30-40min.200grādu t.
Uz augšu