Riekstu torte

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 160 gr.sviests
  • 150 gr.cukurs
  • Šķipsņina sāls
  • 1 ola
  • 300 gr.milti
  • Pildījumam
  • 20 gr.sviests
  • 300 gr.cukurs
  • 250 gr.rupji sakapātu valriekstu kodolu
  • 200 gr.saldā krējuma
  • 1 olu dzeltenums

Pagatavošana

160 min.
  1. sviestu sajauc ar cukuru,sāli,olu.pieber klāt miltus un samīca.izveido klaipiņu,ietin folijā vai cepampapīrā un uz 1-2st.ieliek ledusskapī.tad 2/3 no mīklas liek biezā kārtā ietaukotā tortes formā,gar malām veido nelielu valnīti.pildījumam katliņā izkausē sviestu,pakāpeniski ber klāt cukuru,pamatīgi maisot,līdz tas karamelizējas gaiši brūns.pieber riekstus,tūlīt pielej krējumu un ātri uzvāra.atdzesētu ziež uz mīklas pamatnes.palikušo mīklu izveltnē un liek virsū riekstu pildījumam.malas apziež ar sakultu oldzeltenumu un abas mīklas kārtas gar malām cieši saspiež kopā.pārziež virsu ar oldzeltenumu.sadursta ar dakšiņu un cep 30-40min.200grādu t.

Komentāri

tita 2009. gada 12. septembris 09:41
Nekas labs no tā visa nesanāca! Pirkārt cieta kā akmens, otrkārt ļoti salda, un tā noteikti nav torte! Iesaku nemēģināt!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti