Putrimu putra ar kartupeļiem

4 1

Sastāvdaļas

  • Miežu putraimi
  • Kartupeļi
  • Piens
  • Sāls
  • Žāvēta gaļa
  • Sīpoli

Pagatavošana

60 min.
  1. Sālsūdenī vāra kubiņos sagrieztus kartupeļus, kad kartupeļi pusmīksti, pieber putraimus un pielej pienu. Tad vāra uz ļoti lēnas uguns(elektriskajai plītij es vāru uz 2 vai 1,5), pa brīdim apmaisa. Tikmēr sagriež žāvēto speķi un sīpolus un visu sacep.
  2. Kad putra gatava, liek uz šķīvja un pa vidu iedobītē sacepto gaļu ar sīpoliem, es vēl pa virsu uzlieku skābo krējumu. Man ļoti garšo un mēneša beigās, kad nav daudz naudas, tad sanāk ļoti sātīgs un lēts ēdiens:)

Komentāri

Andris 2012. gada 3. augusts 11:41
Nav jēgas vārīt atsevišķi kartupeļus,jo ja vāra tik ilgi tie jau ir izjukuši.Labāk garšo ,ja tie ir gabaliņos.Un vārīt ar nevajag tik ilgi,sanāks zļarga,vai tume,vai veinveidīga massa..Var ietīt vatētajā segā,ja vāra uz plīts,ja nav krāsns,vai cepešnieks.Mums labāk garšo,ja krējumu pieliek klāt pie gaļas un drusku pacepkāmēr uzsit burbuli) kopā ar gaļu un sīpoliem.Tad ir cits smeķis:)))))
Rasma Krietnīte 2010. gada 21. oktobris 15:54
Labais!
Lēti,ātri un ņammīgi visai ģimenei! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni