Gaileņu kaviārs

2005. gada 15. augusts
Foto: Dace Reinberga
Pagatavošana
1 min
1. Vispirms ņemam gailenes, smalki sakapājam jeb izmaļam caur gaļas mašīnu, vai sasmalcinam kombainā.
2. Katliņā izkausē sviestu liek iekšā gailenes, garšvielas (sāli, cukuru, piparus un muskatriekstu) pēc garšas.
3. Visu sautē 15 - 20 min.
4. Tad pieliek sakapātas dilles un pētersīļus un pasautē vēl pāris minūtes.
5. Tad visu karstā veidā pilda burciņās, katrā no tām ieliekot pa lauru lapai.)
6. Tālāk burciņas liek ūdenī un sterelizē kā jau visus konservus
7. 0,5 L burkas 60 min
8. 1 L burkas 90 min.
9. (ceru ka ilgumu pareizi uzrakstu, tur tiešām bija ļoooti ilgi jakarsē viņas)
10. Tā kā taisu pirmo reizi pēc vecām padomju laiku receptēm tad tikai aptuveni varu iedomāties kur tādu lietu var izmantot - pie mērcēm, uz maizes kā sviestu, pie zupas vai vienkārši uz vārītiem kartupeljiem. Garšo lieliski.
Uz augšu