Pilditi shampinjoni

2005. gada 12. augusts
Foto: Kristine Grigorjeva
Pagatavošana
1 min
1. Shampinjonuus nomazga,nosusina un iznjem kajinjas.Tad iztira shampinjonu podinjus ar tejkaroti no sporam(tas velak izmanto mercei),ta lai butu vairak vietas pildijumam.
2. PILDIJUMS:
3. Sakapa sipolu un zaljumus.
4. Malto galju sajauc ar pusi no sakapatajiem sipoliem, caur kjiplokspiedi izspiestu kjiploku, sali, pipariem, muskatriekstu un sasmalcinatiem zaljumiem.
5. To pilda shampinjonu podinjos.
6. Sapilditos shampinjonus nedaudz apcepj no abam pusem ella un liek ar malto galju uz augshu ar sviestu iesmereta cepeshkrasnij domata panna vai trauka.
7. Cepj cepeshkrasni 180° ~15 min, tad uzliek pa picinjai sviesta uz katra podinja un pacepj vel 5-10 min!
8. Pa to laiku sagriezh iznjemtas kajinjas mazos kubicinjos.
9. Apcepj ella atlikusho sipolu un pievieno sagrieztos shampinjonus un iznjemtas "iekshas". Cepj uz merenas uguns, pievieno piparus, sali, muskatriekstu un velak ari miltus. Cepj ~7 min. taa lai buutu smuki brungani, tad pievieno pienu un labi izmaisot kaadu briitinju veel pasautee, ja viss izdarits pareizi buutu jaizveidojas mercei.
10. Beigas iegriezh veel nedaudz petersili un dilliiti.
11. Pec veleshanas kaa piedevu var pievarit riisus, grikus vai kartupeljus.
12. Labu apetiiti! :)
Uz augšu