Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Plūmju un makaronu sacepums

2005. gada 11. augusts
Foto: Gita Štrause
Pagatavošana
1 min
1. Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
2. Pienu lej katlā un uzvāra, pievieno pusi citrona miziņas, vanilīncukuru, sāli un makaronus. Vāra 10 minūtes, tad makaronus nolej uz sieta, pieliek ēdamkaroti sviesta un izmaisa. Palikušo sviestu un citrona miziņu, cukuru un olas uzputo. Pievieno biezpienu, pudiņa maisījumu, makaronus un izmaisa, tad iecilā plūmju pusītes. Cepamo formu ieziež ar sviestu piepilda ar masu, uzliek vāku un cep cepeškršnī 45 minūtes 180 grādu temperatūrā. Pasniedzot pārkaisa ar pūdercukuru.
Uz augšu