Vistiņa plovā

2005. gada 11. augusts
Foto: KRISTĪNE KUKLINA
Pagatavošana
1 min
1. Burkānus sarīvē skaidiņās, sīplolus sīki sakapā.
2. Pannu ar eļļu uzkarsē un apcep rīsus, lai tie neliptu kopā, tad apcep sarīvētos burkānus un sīpolus.
3. Pīlē vai katlā ielej nedaudz ūdeni liek vistas gaļas gabaliņus, klāt sāli, pa virsu burkānus apceptos un sautē apmērm 20 min.
4. Pēc tam pa virsu liek apceptos rīsus un visu kopā sautē līdz rīsi kļūst irdeni un mīksti. Tad visu masu samaisa, rīsus, burkānus, gaļu, pieliek sāli un lauru lapu kā arī garšvielu ar ķiplokiem, vēl pasautē, kamēr ūdens izsutējis, lai nesanāk zupa.
5. Atdzesē un liek šķīvī ar mērcīti pēc izvēles.
6. Sautēt var kopā ar citiem dārzeņiem, piemēram, baklažāniem, zaļajiem zirnīšiem.
Uz augšu