Latgales salāti

4 1

Sastāvdaļas

  • 2.5 gurķi 2,5 kg
  • Ķiploki 8 daiviņas
  • Sīpoli 800 g
  • Mārrutki rīvēti drusku
  • Dilles kapātas 2-3 buntītes
  • 1.5 etiķis 1,5 glāzes 9%
  • 1.5 eļļa 1,5 glāzes
  • Sāls 2-3 ēd.kar
  • Cukurs 2-3 tējkar

Pagatavošana

1 min.
  1. Gurķus,ķiplokus ,dilles sagriež.Pieliek mārrutkus(var no burciņas jau gatavos),uzber sāli un cukuru,visu samaisa ,uzlej kārtīgi uzkarsētu eļļu,izmaisa ,tikai tad lej etiķi.Vēlreiz visu sajauc ,liek izkarsētās burkās un sterilizē-½ l burkas 5-10 min., 0.8 l burkas 10-12 min. no ūdens vārīšanās sākuma. Eļļa ir jāuzkarsē lai gurķi būtu kraukšķīgi.

Komentāri

Baiba 2013. gada 2. septembris 11:45
Super kraukšķīgi sanāca! Tad, kad uzlej karsto eļļu, tad gurķi paliek mīksti, taču visa procesa beigās...mmmm!!!Garšvielas liku pēc sajūtām, katram taču sava gaume!
Signe 2013. gada 11. augusts 21:06
Loti loti garsigi... visi atziist un jaagatavo pilnas burkas...
Everita 2013. gada 2. augusts 21:14
Sanāk loti garsīgi,mārrutkus liek pēc saviem ieskatiem,ja grib stiprākus liek vairāk. Pērku burciñās jau gatavus. Kad salātus sagatavo tad atstāju tos, ik pa laikam apmaisot, lai veidojas vairāk sula.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi