Vācu alus zupa

2005. gada 7. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Maizes garozas īsu brīdi iemērcam aukstā ūdenī. Drīz pēc tam ūdeni no maizes nolejam un uzlejam gaišo alu (alu tik, cik gribam zupu). Pēc tam ierīvējam miziņu no viena citrona, pieliekam veselu kanēļa miziņas gabaliņu, krustnagliņas, tējkaroti ķimeņu, karoti vaniļas cukura un pēc garšas sāli.
2. Zupu vārām ne mazāk kā pusstundu, vai arī tik ilgi, kamēr garozas izšķīst. Pēc tam zupu izkāšam cauri smalkai kāstuvei citā katlā., vārām uz lēnas uguns un tajā iekuļam olu dzeltenumus. Zupai pēc garšas pieliekam sāli, saldinām un pataisām maigāku ar piciņu svaiga sviesta.
Uz augšu