Sākums > Receptes > Zupas

Alus zupa nedēļniecēm

2005. gada 7. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Alu vārām ar karoti cukura un kanēļmiziņas gabaliņu. Kad alus sācis vārīties, sabiezinām ar saldā pienā iekultiem smalkiem miltiem. Zupu labi savārām, ļaujam atdzist un tad tajā iekuļam olu dzeltenumus. Tāpat kā citas zupas noliekam labi atdzist. Šīļ zupa deva spēkus nedēļniecēm vai kā čehi senāk teica - "dzemdētājām kaktā".
2. (Daudz sieviešu tieši "kaktā" pierada pie alus un vīna tā, ka pēc tam bieži par viņām teica: "Nebrīnieties, viņai ir divpadsmit bērnu, tā kā viņa vēlāk nevarēja iemācīties dzert!")
Uz augšu