Sākums > Receptes > Zupas

"veselības" alus zupa

2005. gada 7. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Lielā kastrolī izkausējam zosu taukus vai sviestu, tam pieliekam notīrītas un gabaliņos sagrieztas saknes, gredzenos sagrieztu papriku un sīpolu un zem vāka apmēram 10 minūtes apcepam. Tad saknes apsijājam ar smalkiem miltiem, apcepam gaiši brūnus un ielejam vistas buljonu. Pēc garšas pieliekam piparus un sāli un vismaz 20 minūtes vārām. Pēc šī laika zupu iekāšam citā katlā, pavārām uz lēnas uguns un pierīvējam gabalu cieta siera - Krkonošos lietoja kazas sieru. "Horčāk". Pastāvīgi maisot ļaujam sieram izkust. Beigās pielejam alu, ļaujam uzvārīties, pēc garšas pieliekam sāli, noņemam no uguns, uzliekam vāku un novietojam siltumā nostāvēties. (Šo zupu vārīja uz Jauno gadu un pasniedza ar ķiploku un zosu taukiem ierīvētu apceptu maizi, tādēļ to sauc "ārstējošā".)
Uz augšu