Sākums > Receptes > Zupas

Alus zupa ar zosu ķidām

2005. gada 7. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Zosu ķidas, piparus, sāli , notīrītas un mazākos gabaliņos sagrieztas saknes liekam vārīties aukstā ūdenī. Pie sviestā gatavota aizdara pielejam alu un iekāšam ķidu buljonu, pierīvējam muskatriekstu un liekam labi savārīties. Gatavai zupai noņemam no ķidām gaļu, sagriežam mazākos gabaliņos un ieliekam zupā jau pirms novārītajām baltmaizes klimpām. Gatavo nostāvējušos zupu pataisām maigāku ar saldā krējumā iekultu olas dzeltenumu, pieliekam pēc vajadzības sāli un kapātu lupstāju.
2. Baltmaizes klimpām maizi sagriežam mazos gabaliņos, pārlejam ar aukstu pienu un noliekam samirkt. Bļodiņā saberžam olu ar sviestu, sāli, pipariem un malto muskatriekstu, kapātu lupstāju, pieliekam pēc vajadzības rīvmaizi, izmērcēto baltmaizi un pagatavojam cietu mīklu. No tās veidojam mazas klimpiņas, kuras vārām sālsūdenī 3 minūtes. Vārītās noskalojam aukstā ūdenī un saliekam zupā.
Uz augšu