Alus zupa ar zosu ķidām

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg zosu ķidu ar māgu un sirdi
  • Piciņa svaiga sviesta
  • 1 liels burkāns
  • Pētersīlis, selerija un sīpols
  • Melno piparu graudi
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • 1 sarīvēts muskatrieksts
  • Sāls pēc garšas
  • 0.25 l bieza krējuma
  • 1.5 l gaišā vairākgrādīgā alus
  • 3 olu dzeltenumi
  • Kapāts zaļais lupstājs
  • Baltmaizes klimpām: 1 veģis
  • Mazliet piena
  • Piciņa sviesta
  • 1 ola
  • Pēc vajadzības rīvmaize, sāls, pipari, malts muskatrieksts un kapāts lupstājs

Pagatavošana

1 min.
  1. Zosu ķidas, piparus, sāli , notīrītas un mazākos gabaliņos sagrieztas saknes liekam vārīties aukstā ūdenī. Pie sviestā gatavota aizdara pielejam alu un iekāšam ķidu buljonu, pierīvējam muskatriekstu un liekam labi savārīties. Gatavai zupai noņemam no ķidām gaļu, sagriežam mazākos gabaliņos un ieliekam zupā jau pirms novārītajām baltmaizes klimpām. Gatavo nostāvējušos zupu pataisām maigāku ar saldā krējumā iekultu olas dzeltenumu, pieliekam pēc vajadzības sāli un kapātu lupstāju.
  2. Baltmaizes klimpām maizi sagriežam mazos gabaliņos, pārlejam ar aukstu pienu un noliekam samirkt. Bļodiņā saberžam olu ar sviestu, sāli, pipariem un malto muskatriekstu, kapātu lupstāju, pieliekam pēc vajadzības rīvmaizi, izmērcēto baltmaizi un pagatavojam cietu mīklu. No tās veidojam mazas klimpiņas, kuras vārām sālsūdenī 3 minūtes. Vārītās noskalojam aukstā ūdenī un saliekam zupā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas