Sākums > Receptes > Zupas

Alus zupa ar žāvētu stilbiņu

2005. gada 7. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Žāvēto stilbiņu sadalām mazākos gabalos un liekam vārīties mērenā sālsūdenī. Izvārītu mīkstu gaļu izņemam un buljonā ieliekam smalki sagrieztus kāpostus ar sulu. Kamēr kāposti vārās, pagatavojam aizdaru, taukos apcepot smalki sagrieztus sīpolus, miltus un papriku. Kad kāposti gandrīz mīksti, atšķaidām aizdaru ar aukstu buljonu un cauri kāstuvei pielejam zupai kopā ar alu. Zupu, periodiski maisot, vēl pavārām. Beigās zupā saliekam gabaliņos sagrieztu stilbiņa gaļu, pēc garšas saliekam garšvielas un pielejam skābo krējumu, noņemam no uguns un ļaujam zem vāka nostāvēties. Pasniedzam ar rupjmaizi.
Uz augšu