Sākums > Receptes > Zupas

Briežgaļas zupa ar alus frikadelēm

2005. gada 7. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Gaļasmašīnā samaļam liesu vai aknas, baltmaizi iemērcam alū, pieliekam ar sāli sarīvēto ķiploku, raudeni, piparus, sāli. Pēc vajadzības iebiezinām ar rīvmaizi. Beigās pieliekam ar olu saberztus taukus, samaisām mīklu un veidojam mazas frikadelītes, ne lielākas kā mazā pirkstiņa nags. Frikadelītes vārām zupā tik ilgi, kamēr tās uzpeld virspusē.
2. Labi nomazgātu brieža gaļu sagriežam mazākos gabaliņos, kaulus sasmalcinām. Liekam katlā, aplejam ar aukstu ūdeni, pieliekam sāli un vārām uz lēnas uguns, kamēr gaļa mīksta. Smalki sagrieztus sīpolus apcepam taukos līdz zeltainumam, iesijājam smalkos miltus un pagatavojam zeltaino aizdaru. No buljona izņemam izvārīto gaļu un kaulus, zupu iebiezinām ar aizdaru. Pielejam pienu un labi sakuļam. Pievienojam gabaliņos sagrieztus dārzeņus un un taukos apceptas šķēlītēs sagrieztas sēnes. Zupu brīdi pavārām. Beigās tajā izvārām mazās frikadelītes un pieliekam sagrieztu vārīto brieža gaļu. Zupai pieliekam garšvielas un apkaisām ar smalki sagrieztām lupstāja lapiņām..
Uz augšu