Sākums > Receptes > Zupas

Cūku kaušanas zupa ar skrandžu rīsiem

2005. gada 7. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Skrandžus samaļam rupjā gaļasmašīnā, pieliekam olas, alu, pēc garšas sāli un piparus, sarīvēto ķiploku, raudeni, pēc vajadzības rīvmaizi un samaisām pašķidru mīklu, lai to varētu izspiest cauri retai kāstuvei.
2. Cūkas galvas buljonu un alu samaisām un liekam vārīties. Garšsaknes notīrām, sagriežam mazos gabaliņos un ieberam vārošajā zupā. Saknes vārām mīkstas, zupai pēc garšas pieliekam sāli, piparus. Lēni verdošā zupā cauri retai kāstuvei iespiežam sagatavoto skrandžu rīsu mīklu. Vārīšanās laikā nepārtraukti maisām. Kad rīsi uzpeldējuši virspusē, zupa gatava. Noņemam no uguns un pieliekam raudeni, uzliekam vāku un ļaujam siltumā nogatavoties.
Uz augšu