Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gardums gruzīnu gaumē

2005. gada 7. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Visus produktus liek kārtām. Ribiņas apcep līdz brūnumam, liek sautējamā katlā.
2. Kartupeļus notīra, griež kubiņos(lielākos), liek virsū gaļai. 1 burkānu sagriež ripiņās un liek virsū kartupeļiem.
3. Baklažānus un papriku griežam ripās un liekam virsū burkāniem.
4. Trešo burkānu sarīvējam biezās skaidiņās, tomātu arī smalkāk sagriežam, sīpolus var sarīvēt.
5. To visu liekam cepties uz iepriekš sakarsētas pannas, kur uzlieta eļļa. Kad nedaudz ir jau pacepies, pievienojam tomātu pastu, baziliku (sauso), melnos piparus, kariju, sāli, var univ.garšv.mais.. Vēl pacepam līdz gatavībai. Uz baklažāniem liekam virsū grieķu riekstus.
6. Kad pannas sastāvs ir brūngani zeltains, liekam to visu virsū riekstiem un aplejam ar ūdeni (vārītu). Šķidrumam jābūt gandrīz tikpat, cik katla saturam, lai izskatītos pēc zupas. Kāda daļa jau vēl iztvaikos.
7. Liekam uz nelielas uguns apmēram 1.5 stundas sautēties. Kad process ir beidzies, sakapājam zaļumus (es lieku daudz) un ķiploku, to visu ieberam katlā.
8. Vairs nesutinām, vāku uzliekam virsū, lai ievelkas 15 min. Pasniedz ar krējumu, vislabāk dziļākā bļodiņā. Pirkstiņus var aplaizīt....
Uz augšu