Klasiskā pelmeņu mīkla

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze piena
  • 1 ola

Pagatavošana

5 min.
  1. Pelmeņu mīklas mēdz būt dažādas – gan ar pienu, gan ar ūdeni, gan ar ūdeni un pienu, gan ar raugu, gan bez rauga. Šī ir klasiskā pelmeņu mīkla, ar kuru taisa ļoti daudzus pelmeņus un pelmeņveidīgos.
  2. Gatavo mīklu. Miltus (2 glāzes ar nelielu “kaudzīti”) izber uz galda kaudzītē vai bļodā, pievieno 1 glāzi piena, 1 olu un sāli pēc garšas. Rūpīgi samīci un vairākas reizes “atsit” (paņemot rokās un metot) pret galdu vai trauka dibenu.
  3. Sagatavo mīklu darbam. Nokaisi mīklas dēli vai galdu ar miltiem, izplāj mīklu un rūpīgi izveltnē ēdienam vajadzīgajā biezumā. Ja mīkla līp pie mīklas ruļļa, pārkaisi mīklai pāri nedaudz miltu.

Komentāri

asumacc 7. augusts 17:45
galīgi garām
james 19. maijs 19:51
Proporcijas ir galīgi garām
Baiba 2015. gada 11. maijs 18:25
Super mīkla, vnk.perfekta

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes