Cepts cālis ar persikiem

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 gab. broilera cālis
  • 1 citrona un 1 apelsīnu miza - sarīvēta
  • ½ citrona sula
  • 1 gab. neliels sasmalcināts sīpols
  • 2 saberztas ķiploka daiviņas
  • 50 g mīksts sviests
  • 2 -6 ēdamk. karijs
  • 6 ēdamk. apelsīnu sula
  • Sāls un maltie pipari - pēc garšas
  • 25 g sviests
  • 2 lieli persiki, pārgriezti uz pusēm, ar izņemtu kauliņu

Pagatavošana

70 min.
  1. Rīvētās citrusu miziņas ieliek dziļā bļodā un pievieno citrona sulu, sīpolu, ķiploku, karija un apelsīnu sulu.
  2. Pievieno sāli un piparus un sakuļ, lai izveidojas viendabīga masa.
  3. Atdzesē.
  4. Apsmērē (atstājot persikiem) no iekšpuses un ārpuses vistu ar izveidoto masu.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200’C un uz restēm uzlieciet vistu, bet zem vistas novietojiet cepešpannu.
  6. Cept 45 min., laiku pa laikam apslakot vistu ar iztecējušajiem taukiem, līdz nav iztvaikojusi visa sula.
  7. Persikiem pa vidu iepilda atlikušo sagatavoto maisījumu un ieliek cepešpannā apm. 15 min., pirms vista ir pilnīgi izcepusies.
  8. Pasniedz ar vārītiem rīsiem un persika gabaliņiem.
  9. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni