Sākums > Receptes > Konservējumi

Ērkšķogu ievārījums - džems

2005. gada 6. augusts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
30 min
1. Ērkšķogas notīra, nomazgā. Liek katlā, pielej nedaudz ūdeni, lai var sākt vārīt. Vārot,visu laiku maisa. Vārīšanu beidz, kad ogas ir izjukušas un ir izveidojusies ogu ''putriņa''.
2. Šo masu karstu izberž caur sietu. Iegūto masu nosver, pieber cukuru 1 : 1. Vāra 10 - 15 minūtes. Gatavais ievārījums ir biezs. Ievārījums ir jāmaisa visu laiku, lai nepiedeg.
3. Šādi gatavots ievārījums vairs nelīdzinās parastajam ērkšķogu ievārījumam. Var vārīt arī no pilnīgi gatavām ogām.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu