Ērkšķogu ievārījums - džems

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg ērkšķogu biezenis
  • 1 kg cukurs

Pagatavošana

1 min.
  1. Ērkšķogas notīra, nomazgā. Liek katlā, pielej nedaudz ūdeni, lai var sākt vārīt. Vārot,visu laiku maisa. Vārīšanu beidz, kad ogas ir izjukušas un ir izveidojusies ogu "putriņa".
  2. Šo masu karstu izberž caur sietu. Iegūto masu nosver, pieber cukuru 1 : 1. Vāra 10 - 15 minūtes.Gatavais ievārījums ir biezs. Ievārījums ir jāmaisa visu laiku, lai nepiedeg.
  3. Šādi gatavots ievārījums vairs nelīdzinās parastajam ērkšķogu ievārījumam. Var vārīt arī no pilnīgi gatavām ogām.
  4. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi