Kaukāza plūmju ievārījums (džems)

5 1

Sastāvdaļas

  • Kaukāza plūmes
  • Cukurs

Pagatavošana

1 min.
  1. Vispirms kaukāza plūmes tvaicē sulu katlā un iegūst sulu. To pilda tīrās, dezinficētās burciņās vai pudelēs. Var nedaudz saldināt, bet var arī uzglabāt skābu. Lieto ziemā pēc saviem ieskatiem kā jekuru sulu.
  2. No sulas var arī vārīt dzidro želeju.
  3. Atlikušās iztvaicētās plūmes karstas izberž caur sietu. Iegūto masu nosver, pievieno cukuru, attiecība 1:1. Vāra apmēram 15 - 20 minūtes. Visu laiku jāmaisa, jo masa ir bieza. Iegūtais ievārījums ir biezs, zeltains, nav ar specifisko aso kaukāza plūmju garšu.
  4. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi