Olu ēdiens “benedikts

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote sarīvēta siera
  • 2 šķēlītes apceptas maizes
  • Mazliet sviesta
  • 1 tomāts
  • 1 glāze deserta vīna
  • 2 šķēles speķa
  • 2 pipari, sāls pēc garšas

Pagatavošana

20 min.
  1. Saldo krējumu, olu dzeltenumus, sieru un vīnu sabiezina tvaika peldē, nepārtraukti maisot; pieber piparus un sāli. No olām pagatavo 4 vēršacis. Apcep 4 šķēlītes speķa un daiviņas sagrieztu tomātu. Maizes šķēlītēm uzziež mazliet sviesta un vēršaci. Pārlej ar mērci, kas pagatavota tvaika peldē un tūlīt liek galdā.

Komentāri

Tanabe 2009. gada 28. novembris 11:34
Šai receptei gan nav nekāds sakars ar slaveno olu benedikta gaumē, kur ola tiek vārīta bez čaumalas, bet recepte interesanta un kādu rītu noteikti jāpamēģina.

arī par to karsto peldi mazliet māc bažas - tad tas jāizdara pārāk precīzi, jo pretējā gadījumā viss saies skābā putrā. labāk to vienkārši saputot blenderī (pirms tam sviestu izkausējot) un laba garša garantēta!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni