Mājas plovs

5 1

Sastāvdaļas

  • 5 kg liellopu gaļas (var arī vistas, cūkas)
  • 4 -5 vidēja lieluma sīpoli
  • 3 -4 lieli burkāni
  • 5 kg rīsu (ērtāk paciņās)
  • 3 -4 daiviņas ķiploku
  • Maltie pipari, sāls, univ.garšv.mais
  • Eļļa (sviests, tauki) cepšanai
  • Ūdens

Pagatavošana

90 min.
  1. Gaļu sagriež kubikos (lielums pēc gaumes, bet īpaši lieli nebūs labi) uz pannas apcep (nevis izcep) ar pipariem un sāli.
  2. Ieber katliņā.
  3. Sīpolus un ķiplokus sīki sagriež - apcep (zeltaini brūnus), ber klāt gaļai.
  4. Burkānus sarīvē skaidiņās un arī apcep (zem vāka), pievieno gaļai.
  5. Pārlej ar ūdeni, pieber "Univ.garšv.mais." un sautē (sāli un piparus vēl pievieno pēc garšas), kamēr gaļa mīksta un ūdens gandrīz izvārījies (apmēram stunda).
  6. Pa to laiku izvāra rīsus, pievienojot sāli (gaumes lieta, bet nebūtu vēlams pārāk mīkstus), noskalo (aukstā ūdenī), notecina.
  7. Kad viss gatavs kārtīgi sajauc rīsus ar sautējumu (ar visu atlikušo šķidrumu).
  8. Pasniedz siltu.

Komentāri

Eva 2012. gada 22. oktobris 20:44
man arii plovs neliekas plovs bez tomaatu meerces!bet visa visumaa mums jaunai paaudzei sitaa viglaak zinam miilie ka taa nav 100 procnti patiesa recepte ka gatavot plovu bet pameginiet ir labi ari sitaa!
Anna 2011. gada 23. novembris 12:58
Un īstam plovam kečupu neliek klāt...
Rīsus arī nevāra atsevišķi.. vardarīt visu tāpat kā šajā receptē, bet beigās nosklaotus (nevārītus) rīsus uzber pa virsu gaļai un burkāniem, aplej ar ūdeni tā lai ūdens visu nosedz un tad liek cepeškrāsnī lai rīsi piebriest. Tad visu samaisa un plovs gatavs.
Anna 2011. gada 23. novembris 12:56
Rīsus vajag kārtīgi noskalot pirms vārīšnas, tad nesalips.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Pamatēdieni

Jaunākās receptes